Kimmo Kananen

Kimmo Kanasella on yhteensä kymmeniä SM-mitaleita maantieltä, maastosta, radalta sekä cyclocrossista. Kananen tunnetaan yhtenä monipuolisimmista pyöräilijöistä Suomessa. Kun aktiiviuran jälkeinen elämäkin on kulkenut pyöräilyn parissa, voidaan sanoa, että pyöräily on Kanaselle elämäntapa.

– Minusta on ihanaa, että pyöräilijöitä on vuosi vuodelta enemmän. Toki seurat ja muut ajajaryhmät nousevat tässä tärkeään rooliin, kun uusia kuskeja kannattaa opettaa pyöräilyn saloihin. Kenenkään ei pitäisi ajaa aluksi yksin. Kasvava määrä auttaa infraa kehittymään, jotta kaikki liikennemuodot voivat olla tehokkaasti ja turvallisesti liikenteessä, Kananen toteaa.

Maastosta maantielle

Kanasen pyöräilyinnostus heräsi pikkupoikana perheen muuttaessa Lahteen. Salpausselän maastot tekivät lähtemättömän vaikutuksen nuoreen poikaan.

– Ajoimme velipojan kanssa koko ajan maastopyörillä. Pyöräily maistui niin kesällä kuin talvellakin.

Maastopyöräilystä Kananen ajautui sattumien kautta maantielle. Siellä tulosta tuli nopeasti ja maastopyöräily jäi auttamatta sivuosaan. Mutta millä pyörällä Kimmo liikkuu nykyisin, jos saa valita?

– Mieleisin pyörä riippuu oikeastaan kelistä ja vallitsevasta mielestä. Ehkä sieltä maantiepyörä kurkistaa hiukan maastopyörän ja takaa nousseen gravelin edellä mutta sanoisin, että photo finish. 

Nautinto vailla vertaa

Italiassa ammattilaisena ajanut Kananen jakaa asiantuntemustaan Peter Selinin kanssa Eurosportin pyöräilylähetyksissä. Tarkat ja monipuoliset analyysit tuovat mukavan lisämausteen kilpailujen seuraamiseen. Pyöräily tuo Kanaselle myös leivän, sillä hän vastaa Cannondale-merkin toiminnasta Suomessa. Polut ja maantiet kutsuvat edelleen aktiivisesti ajamaan.

– Parasta on ehdottomasti vauhti ja vapaudentunne. Sopiva tuuli kasvoilla ja auringonpaistetta, niin se on aina nautinnollista, niin metsässä tai maantiellä. Tätä tunnetta en saa ikinä esimerkiksi juoksemalla. 

Ammattilaisena Kanasella kertyi vuositasolla harjoitustunteja yli tuhat. Kananen painottaa silti harjoittelussa laatua. Hänen mukaansa yksi yleisimmistä ongelmista on tyhjien tuntien kerääminen sykealueella, joka ei kuulu muuhun kuin palautteluun.

– Ei kannata tuijottaa keskinopeuksia. Pitää uskaltaa ajaa rauhassa, kun siltä tuntuu ja kunnolla kovaa, kun tuntuu hyvältä. Puolikovaa ei kannata ajaa koko aikaa. Harjoittelun rytmitys on tärkeää.

Kimmon suosikkireitit

• Suomessa on paljon hyviä reittejä. Omista suosikeista voisi nostaa maantiellä Asikkalanselän kierron Pulkkilanharjun kautta Kopsuontielle. Reitti on kauempaakin tullessa ajamisen arvoinen. 

• Maastossa varsinkin Poronpolku Lopella tarjoaa kaiken tasoisille sopivasti haastetta ja Hämeen järviylängön kauniit maisemat sekä harjut.