Teemu Ramstedt

Jääkiekkokentiltä tutun Teemu Ramstedtin innostus pyöräilyyn tuli television kautta.

– Innostuin pyöräilystä television kautta. Aikanaan vuonna 2000 katselin televisiosta Ranskan ympäriajoa ja jäin nopeasti ”koukkuun”. Lance Armstrongin suoritukset tallinsa kanssa etunenässä saivat innostumaan, mutta kaikkinensa innosti maantiepyöräily lajina, jossa sekoittuu vahvasti joukkueena tekeminen ja toisaalta yksilön äärimmäinen fyysinen ja henkinen suorituskyky.

Ramstedt on vahvasti sitä mieltä, että maantiepyöräily sopii hyvin harjoitusmuotona myös jääkiekkoilijalle, kunhan tietää mitä tekee.

– Jääkiekkoilijan on tärkeä tehdä paljon kehittävää aerobista harjoittelua varsinkin kesäisin ja pyöräily on juoksuun verrattuna monilla tavoin parempi vaihtoehto jääkiekkoilijalle. Viime vuosina pyöräily on nostanut suosiota jääkiekkoilijoiden keskuudessa. 

IBD Cycling syntyy

Innostuksen myötä Ramstedt osallistui kuntoajoihin ja tutustui kotimaiseen pyöräilykenttään.

Innostuksen myötä häntä pyydettiin mukaan myös seuratoimintaan.

– Sain diagnoosin Colitis ulcerosa (toinen IBD-sairauksista) vuonna 2014. Halusin puhua avoimesti sairaudestani ja tuoda jokseenkin vielä tuntemattomia IBD-sairauksia ihmisten tietoisuuteen. Samaan aikaan oli kova halu myös tehdä jotain uutta suomalaisen pyöräilyn hyväksi. Nämä asiat sitten osin sattuman kautta yhdistyivät. IBD perustettiin 2015 ja vuosi vuodelta seura on kasvanut ja kehittynyt yhteisönä, nyttemmin myös jo triathlonin ja pyöräsuunnistuksen puolelle.

Urheilun asema paremmaksi

Ramstedt haluaa olla urheilussa mukana mahdollisimman laajasti. Hän toimii Suomen Jääkiekkoilijat ry:n ja Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin puheenjohtajana ja haluaa aidosti vaikuttaa urheilijoiden edunvalvojana jatkuvasti.

– Urheilijan asema Suomessa ei isossa kuvassa ole kovin kaksinen tällä hetkellä ja haluan olla viemässä sitä isoin askelin eteenpäin. Pyöräily tulee aina olemaan yksi isoista intohimoistani, mutta olen hyvin moniruokainen urheilun suhteen ja tykkään oikeastaan kaikesta urheilusta. Ramstedt toivookin, että IBD Cycling kehittyy ajan myötä perinteikkääksi suomalaiseksi urheilutoimijaksi, jolla on myös annettavaa yhteiskunnallisena vaikuttajana varsinkin IBD-sairauksien saralla.

Parasta pyöräilyssä:

  1. Pyöräilyssä parasta on vapaus ja toisaalta yhteisöllisyys. Pyörällä pääsee minne vain ja lopulta itse päättää mihin se keula osoittaa ja kuinka paljon tehoa polkimiin välittää.
  2. Pyöräilyssä on loputon kehittymisen mahdollisuus urheilijana ja myös ihmisenä.
  3. Pyörän päällä oppii usein myös tuntemaan itseään paremmin jatkuvien ajatustensa kanssa.